Wat zijn de verzendkosten ?

Dat is heel simpel: wat of hoeveel u ook heeft besteld: de kosten van de levering zijn afhankelijk van uw postcode eenmalig € 55,-- (geel), € 70,-- (rood), € 80,-- (groen) tot € 90,-- (wit) inclusief 21% BTW per verzending van de totale bestelling. De verzendkosten vanaf € 55,-- gelden voor een onbeperkt aantal big bags ! Indien u vragen heeft over het transport van uw bigbags, neem dan contact op met Alfred of Ferry via telefoonnummer 050-3667230.


Bigbag split

Split

Split wordt gemaakt door delen van rotsen en brokken steen te breken en vermalen tot diverse formaten stenen en steentjes. Bigbagsiergrind.nl biedt de meest gangbare verschillende formaten tussen de 8 mm. en 80 mm. Wij raden u aan om de formaten van de steentjes te laten aansluiten bij uw tuin: over het algemeen geldt dat een klein formaat steen beter past in kleinere paden en tuinen. Voor grotere afmetingen van paden, straten,opritten of parkeerterreinen komt een groter formaat stenen beter tot zijn recht. Voor grotere oppervlakken die intensiever worden gebruikt dienen voor een blijvend mooi resultaat splitplaten te worden neergelegd om het draagvermogen te vergroten en zodoende bandensporen te voorkomen.

Hoeveel split heeft u nodig ?

Wij leveren uw split in Bigbags in diverse hoeveelheden. De standaard gewichten of volumes van de Bigbags zijn:
• 750 kg / 500 liter Bigbag, genoeg voor circa 10 m2.; dit is een split laag van ongeveer 5 cm dik;
• 1500 kg / 1000 liter Bigbag, genoeg voor circa 20 m2; dit is een split laag van ongeveer 5 cm dik.
Indien u meer dan 7 big bags van dezelfde soort split nodig heeft is het aantrekkelijk om een grote hoeveelheid los gestort tegelijk te bestellen. Los gestort split wordt namelijk gratis bezorgd ! Uw bestelling kan binnen twee werkdagen worden geleverd: wij nemen contact met u op om een afspraak te plannen. 

Split zelf verwerken

U kunt split gemakkelijk zelf aanbrengen. U vraagt de chauffeur om de Bigbags op de meest gunstige verwerkingsplek te lossen. Wij bevelen u aan om altijd anti-worteldoek onder het split te leggen, hierdoor krijgt het onkruid minder kans in de oprit of uw tuinpaden. U snijdt de zak stuk en schept het split uit de zak op de plek waar u het wenst. Afhankelijk van uw voorkeur brengt u een laag aan van 5 cm. tot 7 cm. die u met een hark als een egale laag aanbrengt.  U hoeft het split niet af te trillen met een trilplaat: de steentjes raken hier alleen maar door beschadigd. 

Opritten aanleggen

Voor het aanleggen van een mooie oprit is het verstandig niet te grove split te gebruiken omdat deze niet goed berijdbaar is voor de auto. Grote brokken kunnen zelfs schade toebrengen aan de banden.
Ons advies is om een formaat split te gebruiken van 8 mm. tot maximaal 16 mm. met een laagdikte van 5 tot 6 cm. Tussen het witte (ophoog)zand en het split kunt u anti-onkruidfolie of anti-worteldoek aanbrengen. Daarop kunt u dan nog splitplaten aanbrengen. Deze splitplaten hebben honingraten, waardoor het split stevig verankerd ligt in uw oprit. De splitplaten voorkomen dat uw auto sporen maakt in het split. Ook is uw oprit dan makkelijker met de fiets te berijden.

Andere soort of formaat split gewenst ?

Indien u een andere soort of formaat split wenst kunnen wij dit in de meeste gevallen ook voor u leveren. Neem in dat geval contact met ons op.